LG USA Mobile heeft via Twitter naar buiten gebracht dat de originele LG G Watch niet de update voor Android Wear 2.0 zal ontvangen. Dat laat de fabrikant weten in een reactie op een vraag die via het sociale netwerk werd gesteld.

Geen Android Wear 2.0 voor LG G Watch

Wanneer je van een nieuw product de eerste generatie koopt, dan loop je altijd een risico. Nieuwe versies van datzelfde producten krijgen sowieso meer functies dan hun voorgangers, maar die voorgangers kunnen ook nieuwere software-updates mislopen. Zeker in een tijd waar besturingssystemen voor het gros van de features zorgen, betekent dat dat je je er altijd bewust van moet zijn dat die dingen kunnen gebeuren, zodat je bent voorbereid op de dag dat je zeker weet dat je eens achter het net vist. Zoals met de LG G Watch.

De LG G Watch krijgt namelijk de update naar Android Wear 2.0 niet. Dat heeft LG USA Mobile via Twitter bekendgemaakt. Een twitteraar vroeg aan de fabrikant of de smartwatch nog de update zou krijgen, waarna het bedrijf dus aangaf van niet. Eerder kwam ook al naar buiten dat de eerste Moto 360 het zonder het nieuwe Android Wear moet doen. Daarnaast is het voor een hoop Android Wear-smartwatches van het eerste uur nog helemaal niet duidelijk of die de update krijgen. Daar hopen we snel meer over te weten te komen.