Ossic VR heeft een Kickstarter-campagne gelanceerd voor de Ossic X: een koptelefoon die 3D-audio naar virtual reality-brillen moet gaan brengen. De Ossic X past zich aan iedere gebruiker automatisch aan, dankzij de automatische kalibratie.

Steun Ossic VR op Kickstarter, vanaf vijf dollar

In virtual reality is audio minstens net zo belangrijk als beeld voor een geloofwaardige ervaring. Daarom wil Ossic VR de beste koptelefoon voor vr-ervaring gaan produceren, maar het bedrijf kan dat niet zonder hulp. Je kunt het Ossic X-project steunen op Kickstarter, vanaf vijf dollar en natuurlijk meer. Niet dat het nog hoeft, want het doel is al binnengesleept, maar wellicht dat het team met meer geld, ook meer kan doen met de speciale koptelefoon. Deze moet namelijk 3D-audio naar de virtual reality-headsets brengen.

De belofte van deze koptelefoon is dat het een automatische kalibratie zal krijgen en zich dus automatisch kan aanpassen aan de drager en waar diegene zich op dat moment bevindt ten opzichte van hetgeen dat in de virtuele wereld gebeurt. In totaal zullen acht drivers aan boord het werk verrichten, die natuurlijk samenwerken met het trackingsysteem voor het hoofd. Met 3D-audio is het voor ontwikkelaars overigens ook gemakkelijk om een speler te leiden naar een specifiek punt, door geluiden vanuit specifieke richtingen te laten komen.

Wil je meer weten over het project? Check dat de Kickstarter-pagina.