OSVR wil een nieuwe versie van zijn virtual reality-headset uitbrengen, die goedkoper moet worden dan de HTC Vive en de Oculus Rift. De nieuwe headset zou 399 dollar moeten gaan kosten. De oude versie kost momenteel 299 dollar.

Nieuwe headset van OSVR onderweg

OSVR, onderdeel van fabrikant Razer, heeft bekendgemaakt dat er volgende maand een nieuwe versie van de virtual reality-headset zal verschijnen, die nog steeds goedkoper moet zijn dan de HTC Vive en Oculus Rift. De nieuwe headset van Open Source Virtual Reality krijgt niet één, maar twee schermen, waardoor er een resolutie van 2160 bij 1200 pixels behaald kan worden. De prijs van de headset is 399 dollar, wat aanzienlijk lager is dan de concurrentie. De oude headset blijft ook nog te koop, voor een bedrag van 299 dollar.

Verder is het grote verschil tussen beide versie dat de eerste variant - lees onze hands-on-ervaringen hier - voor ontwikkelaars is bedoeld en de tweede echt voor de consument, ook al draagt de vr-bril de naam hacker development kit 2. Deze bril is voor de mensen bedoeld die een goedkoper alternatief willen. De bril beschikt over een connectie met Steam, heeft een eigen vr-portaal en wordt verder niet geleverd met een controller. Je kunt wel een eigen gamepad aansluiten, wat voor het gros van de vr-games van nu nog wel genoeg is.