Oud-topman bij Xiaomi, Hugo Barra, vertrekt naar Facebook om de virtualreality-afdeling binnen Facebook onder leiding te nemen. Barra krijgt ook de leiding over het team dat verantwoordelijk is voor de virtualreality-bril Oculus Rift.

Hugo Barra naar Facebook

Deze week kwam eerder al in het nieuws dat Hugo Barra bij Xiaomi vertrok om wederom aan de slag te gaan in Sillicon Valley (een regio in Amerika waar veel technologiebedrijven zijn gevestigd). En vandaag is naar buiten gekomen waar Barra dan precies aan de slag gaat: bij Facebook. Dat maakt Mark Zuckerberg bekend in een blogpost op het sociale netwerk, waarin staat beschreven dat Barra de leiding krijgt over alles dat met virtualreality te maken heeft. Ook krijgt de man de leiding over het team dat verantwoordelijk is voor Oculus Rift.

Opvallend is dat Barra momenteel nog in China zit en contact gehad heeft met Zuckerberg in virtualreality. De bovenstaande afbeelding is waarschijnlijk ook gemaakt uit het gesprek dat heeft plaatsgevonden in vr, gemaakt met een speciale communicatieapplicatie voor de Oculus Rift waarmee je gebruikmaakt van avatars. Barra heeft, voordat hij naar Xiaomi ging, ook gewerkt bij Google aan Android. Daar was hij werkzaam van 2010 tot en met 2013, waarna de man dus aan de slag ging bij Xiaomi. Nu werkt Barra dus bij Facebook aan vr en ar.