Voordat Motorola werkt aan de Moto 360, werkte het bedrijf aan een smartwatch met een vierkant scherm. Check hier de eerste foto's van het apparaat dat nooit is uitgebracht. Het scherm van het horloge moest zo veel mogelijk lijken op het scherm van een smartphone.

Motorola werkte aan een andere smartwatch

De Moto 360 van Motorola was de eerste Android Wear-smartwatch met een rond scherm (dat platte band-design even daargelaten). Het had echter niet veel gescheeld of het bedrijf had ook gekozen voor een vierkant scherm. In die tijd kozen veel smartwatchmakers voor vierkante schermen, zoals Samsung, Asus en LG. Dit vierkante scherm moest zo veel mogelijk lijken op het scherm van een smartphone. De tekst zou ook niet aan de boven- of onderkant zomaar worden afgesneden. Dat zou de consument immers willen, was de gedachte.

Maar Motorola bedacht zich toch en bracht een smartwatch met een rond scherm (of in elk geval een rond behuizing) uit. Van die oude smartwatch was al wel een prototype gemaakt en daar zijn nu enkele foto's van naar buiten gebracht. Naast een vierkant scherm, beschikt het slimme horloge ook over een micro-usb-oplaadpoort. Check de onderstaande foto's om het horloge van alle kanten te bekijken. Wellicht had de markt voor smartwatches er nu heel anders uitgezien als de fabrikant voor dit design gekozen had - dat zullen we nooit weten.

motorola-smartwatch-vierkant-scherm-1