TomTom laat weten dat zijn outdoor gps-horloge, met een hoop extra's, nu te koop is in Nederland voor een adviesprijs van 299 euro. De smartwatch voor sporters is ook voorzien van een hartslagmeter en een ingebouwde muziekspeler.

Nu te koop: TomTom Adventurer

De outdoor gps-smartwatch van TomTom, de TomTom Adventurer, is nu te koop in Nederland, laat de fabrikant weten. De smartwatch voor sporters heeft een adviesprijs van 299 euro meegekregen. Met dit apparaat wil het bedrijf het opnemen tegen de Garmin Fenix 3, de nieuwe Spartan-watches van Suunto en de Android Wear-smartwatch van Casio. Naast een ingebouwde muziekspeler is er ook een optische hartslagmeter aanwezig, evenals een verkenningsmodus. Daarnaast is er een luchtdrukmeter, waarmee je afstanden in 3d kunt tracken.

Het apparaat beschikt over een speciale sportmodus, waarmee je wandelen, rennen, skiën en snowboarden kunt tracken. Daarnaast weet de TomTom Adventurer wanneer je in een lift zit (handig voor tijdens het skiën of snowboarden) en krijg je een korte samenvatting van je vorige sessie. Je krijgt je snelheid, hoogte en meer te zien wanneer je de voorgaande sessie terugkijkt. Qua accuduur mag je op een periode van 24 uur rekenen, wanneer je aan het wandelen bent met het gps-signaal aan. Dat signaal meet elke twee seconden waar je bent.