Fabrikant Kurio werkt aan een smartwatch voor kids waar ouders de controle over hebben. Bellen gaat bijvoorbeeld via de smartphone van mam of pap. Onduidelijk is of de smartwatch naar Nederland komt, maar in de herfst verschijnt-ie in de Verenigde Staten.

Smartwatch voor kids, die niet werkt zonder de smartphone van pap of mam

Fabrikant Kurio heeft een Bluetooth smartwatch voor kids aangekondigd. Het slimme horloge is te koppelen aan elk Android-apparaat en bevat enkele wijzerplaten van onder meer Transformers en Pokémon. Communiceren kan via de Kurio Messenger-app (gratis op Google Play); de ouders van het kind vullen de contactenlijst via hun eigen smartphone. Bellen kan ook met deze smartwatch, en ook dat gaat via de smartphone van de ouders, naar vijf vooraf ingestelde telefoonnummers die ouders bepalen.

In de Kurio-smartwatch zit een camera en microfoon. Het scherm is één inch groot en onder de motorkap zit 128MB aan interne ruimte. Ook is er een microSD-kaartsleuf aanwezig, die kaarten tot 64GB ondersteunt. Verder is er een aan- en uitknop aanwezig, evenals een micro-usb-aansluiting om de smartwatch voor kids op te laden. De volle batterij moet zo'n twee dagen meegaan. Daarnaast zijn er een aantal vooraf geïntsalleerde apps aanwezig, waaronder de pedometer. Die moet kinderen stimuleren op een dag vaker te bewegen.

Prijs en beschikbaarheid

Op moment van schrijven is het niet bekend of de smartwatch ook naar Nederland komt. In de Verenigde Staten zal de Kurio-smartwatch in de herfst verschijnen voor een bedrag van zestig dollar.