Pebble heeft ervoor gezorgd dat ook externe partijen de kans kregen om hun smartwatch slimmer te maken. Externe smartstraps moesten ervoor zorgen dat er meer uit de horloges van Pebble te halen viel en het eerste bedrijf is daar inmiddels in geslaagd, zo kunnen we zien op Kickstarter.

Pal Powerstrap zorgt voor GPS

Een belangrijke functie die nog miste bij Pebble Time, was een GPS-functie. De Pal Powerstrap heeft daar een oplossing voor gevonden die voor zowel Pebble Time als Pebble Time Steel smartwatches uitkomst biedt. De GPS is zelfstandig en is dus niet afhankelijk van verbinding met een smartphone. Je kunt gewoon gaan hardlopen en zodra je weer thuis bent kunnen de gegevens gesynchroniseerd worden met je smartphone. Met de GPS kun je onder andere je snelheid, de afgelegde afstand en de route vastleggen.

Pal Powerstrap zorgt voor langere levensduur

De powerstrap zorgt er ook voor dat de batterij van je Pebble smartwatch een langer leven beschoren is. De powerstrap heeft namelijk zelf een ingebouwde batterij, waardoor hij niet hoeft te teren op de batterij in het horloge. Daardoor gaat de batterij in je smartwatch tot wel zeven dagen langer mee. Een ander voordeeltje is dat de strap en de smartwatch met dezelfde oplader zijn op te laden. Ook kun je de batterij van de strap gebruiken als back-up.

De prijs en beschikbaarheid

Het bedrijf achter de powerstrap hoopt met zijn Kickstarter-project een bedrag van 80.000 dollar binnen te halen. Mocht dat lukken, dan zullen de bandjes daadwerkelijk op de markt komen. Op dit moment zijn de bandjes, die ook tegen water kunnen, voor 79 dollar te pre-orderen. Het is de bedoeling dat je de horlogebandjes dan in oktober geleverd krijgt. De powerstraps zijn leverbaar in de kleuren rood, wit, groen, grijs, rood en geel. Op het moment van schrijven heeft het project al 31.000 dollar opgeleverd.