Apple heeft een patent ingediend voor het idee dat de Apple Watch automatisch het volumeniveau van je iPhone aanpast, door te luisteren naar de omgeving. Of Apple deze functie gaat implementeren, is op dit moment nog niet duidelijk.

Apple dient handig patent in voor Apple Watch

Apple heeft meer dan een jaar geleden een patent ingediend voor de Apple Watch (of in elk geval een draadloos apparaat) die het volumeniveau van de iPhone (mobiel apparaat, zoals in de aanvraag te lezen staat) kan aanpassen. De wearable in dit patent is dus mogelijk de smartwatch van Apple en kan naar een omgeving luisteren, bekijken of het volumeniveau van het mobiele apparaat hoog genoeg is en waar nodig aanpassen. Zo hoef je je nooit zorgen te maken of je de ringtone wel hoort in een drukke omgeving, zoals een festival.

Zo'n functie is natuurlijk handig in nog meer situaties. Het kan ook heel accuraat werken, omdat de Apple Watch op je pols rust en niet in je zakt zit (zoals je iPhone) en dus altijd goed kan luisteren naar de omgeving. Daarvoor gebruikt de Watch natuurlijk zijn ingebouwde microfoon. Hoe de feature verder zal werken en of we die ooit in een productvorm gaan tegenkomen (misschien als een speciale app voor de bestaande Watch of als onderdeel van een Apple Watch-opvolger), is helaas nog niet bekend. Wellicht is het iets voor het S-model?