Google heeft een patent gekregen waaruit op te maken is dat het glas van Google Glass ook aan de klep van je pet bevestigd kan worden. Of Google wat met deze plannen gaat doen, is moment niet bekend. Maar je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn met een patent.

Bevestig Google Glass aan de klep van je pet

Google heeft een nieuw patent in handen gekregen. In dat patent staat een idee met betrekking tot Google Glass, waar de drager het glas van Google Glass kan bevestigen aan de klep van zijn pet. Google heeft hier zelf nog niets over naar buiten gebracht. Echter, het kan zijn dat het bedrijf op dit moment zoekt naar middelen en mogelijkheden om de technologie van Google Glass in bestaande hardware en kleding te integreren, zodat het product minder opvalt of in meerdere situaties gebruikt kan worden.

Uit het patent is op te maken dat het concept bestaat uit twee onderdelen: de standaard, die je aan de klep bevestigt, en het glas, die middels een magneet wordt geklikt aan de standaard. Het glas kan vervolgens in verschillende posities neergezet worden. Momenteel doen twee verhalen over Google Glass de ronde: de eerste is dat Google momenteel werkt aan een zakelijke versie van de bril, die nog niet versie 2.0 zou zijn, terwijl twee leden van het originele programma hebben aangegeven dat er ook gewerkt wordt aan een consumentenversie.

Dat laatste geven Thad Starner, een technical lead van Glass, en Greg Priest-Dorman, een system administrator bij Google X, aan in een interview met het Computer History Museum. Volgens de mannen heeft de pers het één en ander uit z’n verband gerukt als het om de belofte van Google Glass gaat. Priest-Dorman vergelijkt Glass met een smartphone: in het begin gebruik je hem misschien voor één ding, maar na een tijdje gebruik je hem voor veel meer applicaties en handelingen - een status die Glass nog moet behalen.