Een onlangs opgedoken patent voor de headset van Magic Leap laat een design voor een wearable zien die ons sterk doet denken aan een Star Wars-helm. De voorkant zou helemaal om het gezicht van de drager moeten zitten, en daarmee de wereld kunnen aanpassen.

Wel of geen Star Wars-helm voor de headset van Magic Leap?

Patenten kunnen soms productenaankondigingen verklappen of ons iets laten zien wat nooit zal zijn. Nu is er een patent opgedoken voor de headset van Magic Leap, een augmented reality-headset. De voorkant zou bolvormig moeten zijn, waardoor heel je hoofd wordt omringd door het glas. Op dat glas wordt de verbeterde of in elk geval aangepaste wereld om je heen geprojecteerd. Het design doet een beetje denken aan iets uit het Star Wars-universum, maar of dit het eindelijk design wordt voor de bril lijkt momenteel helemaal niet zeker.

Andy Fouché, bij Magic Leap werkzaam als de onderdirecteur van de marketingafdeling, heeft namelijk gereageerd op het patent en heeft aangegeven dat het hier niet om het finale design gaat. Wat het patent mogelijk wel laat zien is dat het bedrijf momenteel aan het experimenteren is wat de beste formfactor voor de bril kan zijn. Momenteel is het nog helemaal niet zeker wat de bril precies kan en hoe die er dus uit komt te zien, omdat de producent daar dus nog niets over naar buiten heeft gebracht. Onduidelijk is wanneer dat gaat gebeuren.