Samsung heeft een authentificatiemiddel gepatenteerd waarmee de Samsung Gear VR het hoofd van de gebruiker kan herkennen. Mocht deze technologie in de headset terechtkomen (dat weet je maar nooit met een patent), dan kun je veel gemakkelijker je smartphone ontgrendelen in de virtualrealitybril.

Patent voor Gear VR opgedoken

Wanneer je een Gear VR wil gebruiken, dan moet je ervoor zorgen dat je van tevoren je Samsung-smartphone hebt ontgrendeld. Dat kun je om verschillende redenen nog wel eens vergeten (of het scherm gaat door inactiviteit op schermvergrendeling), waardoor je de smartphone uit de virtualrealitybril moet halen om hem te ontgrendelen. Dat kan gemakkelijker, moet ook Samsung gedacht hebben, aangezien het bedrijf een patent heeft ingediend waarin een methode staat beschreven om dat probleem dus te ontzeilen.

In het patent staat een authentificatiemiddel beschreven waarmee de bril de vorm van het hoofd van de drager - en eigenaar van de smartphone - kan herkennen, waardoor de smartphone ook op die manier kan worden ontgrendeld. Het systeem rekent dan op een aantal sensoren, waarmee druk, het rekken en buigen in acht worden genomen wanneer de bril gedragen wordt. Wordt het hoofd herkend, dan wordt de smartphone ontgrendeld. Het wachten is nu totdat Samsung de technologie in de Gear VR gaat implementeren.