Nintendo Switch. Zo heet de nieuwe virtual realitybril die Nintendo volgens een gelekt patent op de markt gaat brengen. Het is een bril die samenwerkt met een soort tablet.

Gameconsole

Andere plaatjes uit het patent laten juist de gebruikelijke onderdelen van een gameconsole zien, compleet met controllers en een televisiescherm of een monitor. Daarop wordt het beeld in tweeën of in vieren gedeeld, zodat er meerdere spelers tegelijk mee kunnen doen.

Nintendo Switch

De Nintendo Switch laat in ieder geval een VR-bril zien die plek heeft voor een hele tablet, die er van bovenaf in wordt geschoven. Volgens de bijbehorende documenten zou het niet simpelweg een headset zijn om de tablet vast te houden, maar een apparaat met eigen VR-capaciteiten.

nintendo-switch-2

Tablet

De hele patentaanvraag omvat behalve de VR-bril een tablet, een docking station en een gamepad. Die gamepad bestaat uit twee gelijke delen die uit elkaar kan worden gehaald. Dan kunnen ze aan de zijkanten van de tablet worden bevestigd. Zo ontstaat een gametablet.

Zoals een Daydream View

In de patentaanvraag wordt verder weinig aandacht besteed aan de VR-bril. Het ziet er op de tekeningetjes een beetje uit als een Gear VR van Samsung of een Daydream View van Google, waar je een smartphone in moet zetten. Het lijkt in weinig op de PlayStation VR of de Oculus Rift, die zelfstandig beelden kunnen tonen op ingebouwde schermen.

Zwaar

Het is evenmin helder of de gamepad, die dus doormidden kan, ook voor de bediening van de VR-bril kan worden gebruikt. Het lijkt op het eerste gezicht nogal zwaar om een hele tablet voor je hoofd te hangen, maar hoe Nintendo dat oplost, wordt niet vermeld.