Al jaren wordt er gewerkt aan de augmented reality-bril Magic Leap. In april hoorden we nog dat de bril er voorlopig niet komt, maar een patentaanvraag laat zien dat er in elk geval wel nog ontwikkelingen plaatsvinden. Het patent, dat gespot werd door Business Insider, onthult een bril die er uitziet als een zonnebril.

Magic Leap-bril

Het patent dat gespot werd, stamt volgens Business Insider uit 2015 en toont een bril met dikke ovale lenzen. Die worden geflankeerd door een breed frame en twee camera’s, een aan elke zijkant. Maar of het een bril is die ooit op de markt komt, lijkt niet zeker te voorspellen.

Woordvoerder Julia Gaynor van Magic Leap vertelde hierover: “Zoals je weet, vragen we veel patenten aan, waarvan het lang duurt voordat ze goedgekeurd worden, dus waar je naar kijkt is niet ons product.” Desondanks zeggen bronnen binnen het bedrijf, dat het ontwerp uit het patent wel de nodige overeenkomsten toont met de prototypes waar het bedrijf mee werkt.

De prototypes zouden groter en zwaarder zijn. Waar normaliter de neusbrug zit, zou zich op de prototypes een dieptesensor bevinden en er is maar één camera per arm. Afijn, het onderstaande ontwerp ziet er in elk geval wel interessant uit en kan een indicatie bieden voor wat we mogen verwachten als het product dan eindelijk op de markt komt.

Magic Leap

Het bedrijf werkt al enige jaren aan een augmented reality-bril. De ontwikkeling daarvan ging tot dusverre niet eenvoudig, want de hardware is nog altijd niet publiekelijk gedemonstreerd. Wel zijn er mensen geweest die de bril mochten dragen en naar het schijnt werkt de technologie goed. Het bedrijf kreeg jarenlang investeringen van bedrijven als Google en Alibaba en zou naar het schijnt dit jaar met een product komen.