Zou er een Apple Watch uitgebracht worden die een ronde wijzerplaat krijgt? Het begint er steeds meer op te lijken. Afgelopen dinsdag ontving het bedrijf een patent op een technologie die ontworpen is voor een apparaat met cirkelvormig display.

Ronde Apple Watch?

Apple vroeg in de Verenigde Staten patent aan op een “elektronisch apparaat met display met gekromde randen”. Zoals je kan afleiden daaruit, omschrijft het patent een technologie die gebruikt kan worden om een rond display te produceren, dat dan geschikt is voor de Apple Watch. Nu heeft dat smartwatch een vierkant scherm.

Uit de afbeeldingen die in de patentaanvraag te zien zijn, blijkt verder dat Apple een horloge in gedachten had bij het indienen van de aanvraag. Het hoeft overigens niet zo te zijn dat Apple op korte termijn met een rond smartwatch komt; het zou ook goed mogelijk kunnen zijn dat het patent voor het geval dat zoiets voorkomt aangevraagd is.

In de patentaanvraag lezen we overigens interessant genoeg dat de rechthoekige pixelsamenstellingen niet efficiënt ingebouwd kunnen worden in een apparaat dat cirkelvormig is, zoals een smartwatch. Apple heeft klaarblijkelijk een manier bedacht om daar omheen te werken.

Ook interessant is dat in de aanvraag nog geschreven wordt over andere apparaten waar de technologie geschikt voor kan zijn: een horloge, juweel, hoofdtelefoon en bril.