Samsung is druk bezig met de Samsung Gear S4, die waarschijnlijk in 2018 zal verschijnen. Dit wordt de opvolger van de populaire Gear S3. Officieel hebben we nog geen informatie over de Samsung Gear S4, maar een aantal aangevraagde patenten kan mogelijk licht schijnen op de nieuwe smartwatch van het Koreaanse merk.
Afgelopen maand heeft Samsung patent aangevraagd voor enkele interessantie functies. Zo zou het bedrijf een batterij in de horlogebandjes willen plaatsen. Aangezien de bandjes flexibel genoeg moeten zijn om rond de pols te kunnen draaien zou het gaan om een batterij die mee kan buigen. Hiermee hoopt Samsung te kunnen bereiken dat gebruikers langer met de smartwatch kunnen doen voordat deze weer opgeladen dient te worden. Het patent laat zien dat het niet alleen om een enkele batterij zou kunnen gaan, maar juist om twee batterijen aan iedere kant van het bandje. De techniek zou mogelijk moeten zijn in verschillende materialen horlogebandjes.

Meer ruimte en extra display

Door de batterij te verplaatsen naar het bandje is er meer ruimte in de smartwatch zelf. Dit biedt de mogelijkheid tot het toevoegen van een camera of een vingerafdruksensor. Ook zou er een patent aangevraagd zijn om een ring te plaatsen om de horlogekast. Door de ring te draaien kunnen verschillende menu-items worden geopend. Deze worden aan de zijkant op een extra display weergegeven. Hopelijk horen we binnenkort officieel meer nieuws over de Samsung Gear S4.