Pear Sports heeft een nieuwe fitness tracking-app uitgebracht waarmee je van je Samsung Gear S2 smartwatch een geavanceerde personal trainer maakt. Real-time coaching moet je als gebruiker nog beter stimuleren om je doelen te behalen.

Een personal trainer is niet voor iedereen weggelegd en daarom zijn digitale alternatieven zeer welkom. Pear Sports werkt al een tijdje aan fitness-apps die focussen op interactieve audio work-outs en persoonlijke training voor hardlopen, fietsen en krachttraining.

De nieuwe app van het bedrijf is geoptimaliseerd voor de Samsung Gear S2 en maakt het mogelijk alle activiteiten nauwkeurig te volgen en vast te leggen. Om het optimale eruit te halen moet je echter wel je smartphone op zak hebben en deze middels Bluetooth met je smartwatch laten communiceren.

De app van Pear Sports geeft je onder meer inzicht in de afgelegde afstand, het aantal verbrandde calorieën en je hartslag gedurende de activiteit. Combineer dit met een van de vele persoonlijke trainingsprogramma's van het bedrijf, welke ontwikkeld zijn door fitnessinstructeurs en professionele atleten, en je kunt de komende maanden vooruit om je fitnessdoelen te behalen.

De Pear Sports-app is te downloaden uit de Samsung Galaxy Apps store of Samsung Gear Apps store. Je krijgt daarbij drie maanden toegang tot het professionele programma dat samengesteld is door 'elite coaches'.