Naar verluidt zal Fitbit binnenkort de overname van Pebble aankondigen. De overname betekent mogelijk het einde van de Pebble 2 en Core. Fitbit zou namelijk veertig procent van Pebble-medewerkers in dienst willen nemen en alleen geïnteresseerd zijn in de software.

UPDATE 16u29: Pebble heeft aangekondigd de boeken te sluiten - Fitbit neemt software over

Pebble 2 en Core geannuleerd - gerucht

Fitbit zou binnenkort de overname van Pebble gaan aankondigen, meldt Bloomberg. De marktleider zou aan veertig procent van de Pebble-medewerkers een contract hebben aangeboden en voornamelijk geïnteresseerd zijn in softwaremakers. Na de overname zou Fitbit zich met name willen focussen op de software op de bestaande producten van de smartwatchmaker. Maar waarschijnlijk zullen de huidige en toekomstige Pebble-producten niet worden meegenomen in de deal. De overige producten en diensten zouden verder verkocht worden.

Dat betekent waarschijnlijk dat de Pebble 2 en Pebble Core - die onlangs een succesvolle Kickstarter-campagne hebben afgesloten - niet worden geleverd aan de backers van het project. Die backers zouden dan hun geld terugkrijgen. Momenteel is er nog niets van de annuleringen terug te vinden op de website of Kickstarter-pagina van Pebble. Het is ook nog niet bekend wanneer Fitbit de overname zal aankondigen. Maar bronnen melden aan Bloomberg dat de overname 'onvermijdelijk' is en snel zal gaan gebeuren.

Het wachten is nu op de officiële bekendmaking.