Op het moment dat Pebble zijn nieuwe smartwatches aankondigde, werd er ook gerept over software verbeteringen. Wanneer die precies zouden komen, bleef even afwachten. Nu is er echter goed nieuws voor eigenaren van een Pebble horloge. Zelfs de al wat oudere horloges kunnen vanaf nu aan de slag met de nieuwste update, versie 4.0.

Wat is er nieuw in de Pebble update?

Een van de dingen die veranderd is in de nieuwste update van Pebble, is de Health-app. Volgens de makers is de app sneller, makkelijker om terug te vinden en met meer informatie op het horloge. Zodra je op de watchface naar boven klikt, kom je door middel van opnieuw ontworpen kaarten meer te weten over het aantal stappen dat je gezet hebt en over je slaapprestaties. Een klik op de rechterpijl levert een overzicht op waarbij je jouw prestaties van deze week kunt vergelijken met vorige week.

Ook de persoonlijke tijdlijn is eenvoudiger gemaakt. Zodra naar beneden geklikt wordt, kom je alles te weten over de plannen voor nu en de komende paar dagen. Met Quick Views, wat alleen beschikbaar is voor Time, Time Steel, Pebble 2 en Time 2, kun je vanaf het horloge alvast een voorproefje krijgen van wat eraan zit te komen. Ook is er een nieuw, sneller Launcher menu ontwikkeld. Om daar te komen, moet de select-button ingedrukt worden. Met alle nieuwe functies heeft Pebble geprobeerd om het gebruiksgemak te verbeteren. Ook zijn functies die voorheen alleen voor Android-gebruikers aanwezig waren, nu ook te gebruiken door iPhone-gebruikers. Denk daarbij aan acties uitvoeren na het ontvangen van een e-mail op een Gmail account.

Hoe kan de update gedownload worden?

De update is te downloaden vanuit Google Play of de App Store. Pebble Time-, Time Steel- en Time Round-gebruikers kunnen de smartwatch updaten vanuit het menu. Zij dienen via het menu naar support te gaan en zien vervolgens Update your Pebble staan.