Nadat Pebble de boeken sloot en de software afdeling werd overgenomen door Fitbit laat die laatste weten nog zeker één jaar ondersteuning te bieden.

Pebble gebruikers nog minstens één jaar ondersteund

Wie een toestel van de smartwatch fabrikant heeft moet zich er alvast geen zorgen over maken over het gebruik er van in 2017. Fitbit laat weten dat het nog zeker één jaar de diensten van Pebble zal ondersteunen. Het gaat ondermeer om diensten voor ontwikkelaars (SDK & API), CloudPebble, beschikbaarheid van firmware en de app store.

In een update die in de komende maanden zal uitkomen zal er voor worden gezorgd dat allerlei belangrijke functies van de smartwatches blijven werken - ook als de cloud diensten worden afgesloten. Het gebruik van diensten door derden zou wel sterk verminderd kunnen worden in 2017. Fitbit zou de afhankelijkheid van apps op diensten van derden, zoals bijvoorbeeld voor weersvoorspellingen en het dicteren van text, wel verminderen. Het bedrijf benadrukt dat de belangrijkste functionaliteiten van de toestellen altijd zullen blijven werken.

Pebble sloot onlangs de boeken en Fitbit nam de software afdeling van het bedrijf over. Ondermeer de Pebble 2 en Core werden geannuleerd. Onlangs bleken er wel problemen te zijn met het terugbetalen van bestellingen.