Fitnesstrackerproducent Fibit zou smartwatchmaker Pebble willen overnemen, melden bronnen bekend met de situatie. Daarna zou Pebble de merknaam willen uitfaseren. Het is niet bekend op wat voor termijn de fitnesstrackermaker dat wil doen of wanneer deze overname officieel wordt aangekondigd.

Fitbit wil Pebble overnemen - gerucht

De populaire fitnesstrackerproducent Fitbit wil de smartwatchmaker Pebble overnemen, meldt de website The Information. De bronnen van die site melden dat Fitbit hiermee de intellectuele eigendommen van producent van slimme horloges wil overnemen, zoals bijvoorbeeld het besturingssysteem, en de merknaam wil gaan uitfaseren. Het is vooralsnog niet bekend wanneer de overname plaatsvindt of wordt aangekondigd. Beide bedrijven hebben hier zelf nog niets over naar buiten gebracht en hebben ook niet gereageerd op het gerucht.

De bronnen melden dat het overnamebedrag niet heel erg hoog is. Maar overname zou wel op het juiste moment gekomen zijn, aangezien Pebble al een tijdje op zoek is naar een koper. Eerder dit jaar moest de fabrikant al 25 procent van zijn werknemers laten gaan en de bestuursvoorzitter heeft onlangs nog laten weten dat er weinig geld beschikbaar is. Onlangs heeft de smartwatchmaker nog enkele nieuwe producten aangekondigd, waaronder een nieuwe smartwatch. Meer over die producten lees je in dit nieuwsbericht.