De Pebble Time en de Pebble Time Round krijgen nieuwe functies en emoji's. Daartoe heeft Pebble de bijbehorende app, plus de firmware van de smartwatch zelf een update gegeven. Er zijn veel nieuwe functies.

iPhone-app

iPhone-gebruikers zullen allereerst merken dat de app een flinke update heeft gekregen. Er zijn navigatie-tabs aan de onderkant van het scherm geplaatst, zodat makkelijk tussen schermen met wijzerplaten, apps en notificaties gewisseld kan worden.  Ook ondersteunt de app nu zes talen (maar nog geen Nederlands) en worden gebruikers in staat gesteld om snel de apps te filteren die notificaties kunnen sturen.

Jumbo emoji

In de firmware voor de smartwatch zelf, die via de app kan worden geïnstalleerd op het horloge, zijn 'jumbo emoji'  toegevoegd. Dat betekent dat je, als je alleen maar een emoji naar iemand stuurt, een hele grote emoji in beeld brengt. Voorts is er nog een verfijning opgenomen voor de Health-functies in het horloge en is een bug geplet waardoor gebruikers veel data verstookten.

Pebble Time Round

De firmware brengt de horloges naar versie 3.10. Op de Pebble Time Round die onze redactie momenteel aan het testen is, is de nieuwe firmware ook geïnstalleerd. Pebble heeft behalve de bovengenoemde extra functies ook een soepeler werking van de smartwatch beloofd. Ook luistert de app beter naar ingesproken retourberichtjes.