Hoewel smartwatch-fabrikant Pebble de laatste tijd alleen maar positief in het nieuws is lijkt het bedrijf achter de schermen toch met wat problemen te kampen. Zo zou Pebble momenteel moeite hebben met het vasthouden van de groei en bovendien zou het lastig zijn nieuwe investeerders te vinden.

Pebble is inmiddels een bekende speler op het gebied van smartwatches. Het bedrijf heeft al meerdere keren via Kickstarter nieuwe smartwatches gelanceerd, waaronder onlangs de zeer succesvolle Pebble Time. In dit model werd binnen zeer korte tijd maar liefst 20,3 miljoen dollar door geïnteresseerden geïnvesteerd en inmiddels zijn de eerste exemplaren richting backers van het project verstuurd. Ook wij verwachten onze Pebble Time binnenkort en publiceren natuurlijk een uitgebreide review.

Je zou zeggen dat door dit succes geldproblemen de laatste problemen van het bedrijf zijn maar volgens bronnen van het doorgaans goed ingelichte Techcrunch heeft Pebble moeite met het vasthouden van de groei en mede daardoor het vinden van nieuwe investeerders. Om deze reden zou het bedrijf een lening afgesloten hebben bij een bank, vaak een laatste greep om de kas te spekken en ontwikkeling door te zetten. Medewerkers van het bedrijf zouden volgens dezelfde bronnen moeite hebben met hoe Pebble de concurrentie aangaat met het alsmaar groeiende aantal fabrikanten dat smartwatches uitbrengt maar toch houden ze vertrouwen in de toekomst van het bedrijf.