Pebble introduceert Pebble Time Steel, een stijlvol ontworpen horloge voor iPhone en Android met een lange accuduur tot tien dagen. De aankondiging volgt kort op die van de Pebble Time.

Pebble Time Steel: vroege backers kunnen eenvoudig upgraden

Tijdens een presentatie op het Mobile World Congress 2015 heeft de bestuursvoorzitter van Pebble, Eric Migicovsky, de Pebble Time Steel tentoongesteld. De Pebble Time Steel is een meer stijlvolle versie van de Pebble Time voor iPhone en Android-smartphones en heeft een ontzettend lange accuduur van maar liefst tien dagen. De aankondiging volgt kort op die van de Pebble Time. Dit horloge lanceerde Pebble op 24 februari 2015 via Kickstarter. Het werd binnen de kortste keren het snelst groeiende crowdfundingproject ooit.

Alle mensen die de Pebble Time hebben ondersteund via Kickstarter krijgen de kans eenvoudig te upgraden naar de nieuwe Pebble Time Steel en behouden daarbij hun plek in de wachtrij. De Pebble Time Steel volgt in de voetsporen van de originele Pebble Steel en combineert een premium design met de nieuwe technologie van de Pebble Time. Net als de Pebble Time beschikt de Pebble Time Steel over de nieuwe timeline-interface, een e-paper-kleurenscherm en een ingebouwde microfoon voor snelle spraakoproepen en -notities.

pebble-time-steel-groot

Het horloge is bovendien volledig waterbestendig. Waar de Pebble Time een sportieve look & feel heeft, is de Pebble Time Steel meer verfijnd en gemaakt van premium materialen. De Pebble Time Steel is beschikbaar in drie stijlen: zilver, zwart en met een gouden afwerking. Het horloge zelf heeft dezelfde afmetingen als de Pebble Time, alleen is hij een millimeter dikker; het horlogeglas is gemaakt van krasbestendig Gorilla Glass. De Pebble Time Steel bevat zowel een leren band als een roestvrijstalen band.

Zowel de Pebble Time als de Pebble Time Steel hebben een mechanisme om de band snel los te maken en een slimme accessoirepoort aan de achterzijde van het horloge. Deze stellen hardwareontwikkelaars in staat elektronica en sensors te ontwikkelen die direct samenwerken met apps op de Pebble Time. De bandjes zijn snel te vervangen, dus je kunt verschillende sensors gebruiken. Het open platform voor de slimme polsbandjes (smartstraps) zorgt voor een hoop personalisatiemogelijkheden aan je pols.

Prijs en beschikbaarheid

De Pebble Time Steel is verkrijgbaar vanaf juli 2015 en bevat twee bandjes (leer en roestvrijstaal) voor slechts 250 dollar, een prijs exclusief voor Kickstarter. De reguliere retailprijs is 299 dollar. Iedereen kan tot en met vrijdag 27 maart 2015 de Pebble Time en de Pebble Time Steel ondersteunen op Kickstarter. Bestaande Pebble-supporters op Kickstarter hebben de kans te upgraden naar de nieuwe Pebble Time Steel en behouden daarbij hun plek in de wachtrij. De Pebble Time Steel is eind dit jaar in de Benelux verkrijgbaar.