Pebble komt met een gloednieuw horloge: Pebble Time. En dit via hetzelfde platform dat drie jaar geleden de wereldwijde lancering van Pebble-smartwatches mogelijk maakte: Kickstarter.

Pebble keert terug naar zijn roots met Pebble Time

Pebble heeft de Pebble Time aangekondigd. Het slimme horloge heeft een e-paper-kleurenscherm, waardoor je ook in de zon het scherm goed kunt aflezen. Vergeleken met een lcd- of oled-scherm, is het energieverbruik minimaal, waardoor de batterij van Pebble Time tot zeven dagen meegaat. Pebble Time beschikt nu ook over een microfoon, zodat je eenvoudig een gesproken bericht verstuurt of voor jezelf een reminder opneemt. Daarnaast kun je de smartwatch ook dragen tijdens het zwemmen, aangezien hij waterdicht is.

Pebble Time is twintig procent dunner dan de originele Pebble. De wijzerplaat is van krasbestendig Gorilla Glass en de kast eromheen van roestvrij staal. De polsband heeft een quick-release-mechanisme waarmee het personaliseren van je Pebble eenvoudiger is dan ooit. Pebble Time heeft ook een slimme poort, wat hardwareontwikkelaars in staat stelt eenvoudig extra sensoren en slimme polsbandjes direct aan het horloge te koppelen. Ook kun je hem aan moderne Android- en iOS-smartphones koppelen (Android 4.0+ iOS 8.0+ vereist).

Pebble Time introduceert een nieuwe versie van het Pebble-besturingssysteem dat relevante informatie op chronologische wijze ordent. Denk hierbij aan notificaties, het weer, nieuws, reisinformatie en reminders. Pebble Time helpt je ook dingen terug te halen: scroll terug door mail, zoek naar het bericht dat je eerder miste en check hoeveel stappen je zette, of de score van de wedstrijd gisteren. Pebble Time is leverbaar in drie kleuren voor 159 dollar, exclusief bij Kickstarter. Hij wordt in mei 2015 wereldwijd verzonden aan de crowdfunders.