Pebble heeft op woensdagavond Nederlandse tijd zijn eerste circulaire smartwatch aangekondigd, genaamd de Pebble Time Round. De smartwatch is te koop vanaf 249 dollar en per direct te reserveren op Pebble.com.

Pebble Time Round aangekondigd

Pebble, ooit een groot succes op Kickstarter, kondigt officieel de Pebble Time Round aan, de eerste circulaire smartwatch van het bedrijf. Met dit 28 gram wegende en 7,5 millimeter dunne horloge heeft de drager via zijn of haar pols altijd toegang tot de meest essentiële informatie. De smartwatch is te koop vanaf 249 dollar en per direct te reserveren op Pebble.com. Begin november 2015 worden de horloges wereldwijd verzonden en vanaf 2016 is de Pebble Time Round ook bij Nederlandse retailers verkrijgbaar voor waarschijnlijk 249 euro.

pebble-time-round-groot-1

De Pebble Time Round is beschikbaar in de bandmaten 14 en 20 millimeter. Het slimme horloge is verkrijgbaar in drie verschillende afwerkingen: Black, Silver en Rose Gold. Voor de Pebble Time Round is bovendien een selectie van verschillende – zowel leren als roestvrijstalen – polsbandjes verkrijgbaar, die de gebruiker met het quick-release watchband-mechanisme in enkele seconden wisselt naar eigen smaak. De batterij gaat twee dagen mee en is binnen een mum van tijd opgeladen: vijftien minuten voor een gehele dag, bijvoorbeeld.

pebble-time-round-groot-2

Pebble releaset een SDK waarmee ontwikkelaars en partners bestaande Pebble Time-apps beschikbaar kunnen maken voor de Pebble Time Round. Zo wordt het mogelijk om watchfaces en apps als Buienradar, Next Train NL, ESPN, Misfit, Uber en Foursquare naadloos te integreren met het nieuwe display. Met de SDK is het verder mogelijk om ook nieuwe en toekomstige apps te ontwikkelen.