Het ziet er naar uit dat Fitbit het ontwikkelen van een smartwatch serieus neemt: het bedrijf neemt smartwatch-startup Vector over. Eerder kocht de populaire fitnesstrackermaker al Pebble op, die commercieel succesvolle slimme horloges op de markt uitbracht.

Fitbit neemt Vector over

Het is nog niet bevestigd, maar inmiddels lijkt het wel vast te staan: Fitbit werkt aan een eigen (échte) smartwatch. Eerder kocht het bedrijf namelijk al Pebble op, van de bekende en populaire smartwatch, en nu neemt het een andere startup in het teken van slimme horloges over: Vector. Dat heeft Andrei Pitis, cto van Vector, bevestigd. De producent van fitnesstrackers zal het designteam en de software van Vector overnemen, maar het is nog niet bekend wat er precies mee gedaan zal worden. Wellicht worden de krachten met Pebble gecombineerd.

De ceo van Vector, Joe Santana, heeft bij Timex gewerkt en zich van engineer tot ceo opgewerkt daar. Ook leidt hij een team vol met mensen die ervaring hebben met horloges en smartwatches, wat eerder dus geleid heeft in de software voor smartwatches die mensen zelf wijzerplaten laat maken en efficiënt om laat gaan met de informatiestroom. Sinds 2015 heeft Vector twee smartwatches uitgebreid, met een indrukwekkende batterijduur van bijna dertig dagen. En dat is bijzonder, aangezien veel slimme horloges twee dagen meegaan.