Pebble introduceert zijn nieuwe productlijn. Ook ditmaal kun je de producten vooraf financieren via Kickstarter. Het gaat in totaal om drie producten, waaronder twee smartwatches gericht op fitness en een fitnesstracker gericht op hardlopers.

Drie nieuwe modellen van Pebble aangekondigd

Pebble heeft drie nieuwe producten aangekondigd. Net als vier jaar geleden met de eerste smartwatch brengt de fabrikant deze nieuwe reeks ook initieel uit via crowdfundingsplatform Kickstarter. De productlijn bestaat uit twee fitnesssmartwatches met ingebouwde hartslagmonitors en activiteitentracking – Pebble 2 en Pebble Time 2 – en hardloopwearable Pebble Core. Het laatstgenoemde apparaat is het eerste Pebble-product dat geen smartwatch is. Je klemt aan hem je kleding en hoe geen smartphone meer mee te nemen.

pebble-core-groot

De Core beschikt over een 3G-verbinding, streamt muziek via Spotify, houdt je locatie bij via gps en kan op basis van je locatie een noodsignaal uitzenden als dat nodig is. Hij houdt wel verbinding met je telefoon, zodat je onderweg gewoon muziek kunt luisteren en je activiteit kunt tracken. Core is verkrijgbaar in zwart en wit en werkt samen met Runkeeper, Strava, MapMyRun, Google Fit en Under Armour Record. De accu gaat negen uur mee. Daarnaast is het mogelijk stemberichten op te slaan en Pebble-apps te activeren met een druk op de knop.

pebble-2-groot

Pebble 2 is de eerste grote upgrade van de originele Pebble-smartwatch en biedt tracken van slaap, stappen en hartslag. De 2 werkt met iOS en Android, heeft een batterij die een week meegaat en heeft een scherm dat altijd goed leesbaar zou zijn. Daarnaast heeft de smartwatch een lens met antikraslaag, is hij tot op dertig meter diepte waterbestendig en heeft hij een ingebouwde microfoon voor snelle gesproken reacties en opmerkingen. Pebble 2 is compatibel met 13.000 bestaande apps en werkt op een geüpdatet versie van Pebbles OS.

pebble-time-2-groot

Pebble Time 2 is gemaakt van roestvrij staal en is beschikbaar in goud, zilver en zwart. Met zijn hartmonitor en microfoon is hij net als de 2 gericht op fitness: een premium smartwatch voor de actieve professional. Zijn e-paperscherm in kleur is de helft groter dan dat van zijn voorganger. Door de hogere resolutie met tachtig procent meer pixels, is twee keer zoveel tekst te zien. Na één keer opladen gaat de batterij tot tien dagen mee. Pebble Time 2 is vanaf 169 dollar verkrijgbaar via Kickstarter en wordt verzonden vanaf november 2016.

De wearables zijn vanaf nu te ‘backen’ op Kickstarter.