Pebble heeft donderdag een update uitgebracht voor de Pebble 2 en de Time-smartwatches. Het gaat hier om update 4.3. De update brengt onder meer extra functies mee voor de hartslagmeter op de officiële opvolger van het eerste Pebble-horloge.

Meer opties voor de Pebble 2

Pebble is begonnen met het uitrollen van een update voor de Pebble 2 en de Time-smartwatches. De grootste toevoeging zijn de extra opties voor de hartslagmeter, voor de eigenaars van de officiële opvolger van het eerste Pebble-horloge. Zo is de technologie voor het meten van de hartslag van de drager drastisch verbeterd, aldus de fabrikant. Uit praktijkervaringen blijkt dat de 2 niet altijd even goed de hartslag meet tijdens het rennen en dat is natuurlijk niet fijn voor de fanatieke sporters onder ons. Daarnaast zal de update ook hartslagzones introduceren.

Door die zones nauwlettend in de gaten te houden, kun je zien wanneer je hart bijvoorbeeld harder werkt voor het verbranden van vet of tijdens zware oefeningen. Daarnaast kunnen gebruikers nu ook third-party-apps koppelen aan de hartslagmeter, zodat ook gebruik kan worden gemaakt van bijvoorbeeld Runkeeper. Zowel de Pebble 2 als de Time-horloges kunnen nu ook stemberichten toevoegen aan de Timeline en synchroniseren met de officiële iOS-app. Daarnaast kun je geheugensteuntjes aanvinken als 'klaar'; die info wordt ook gesynct.

Als laatst is er een nieuwe wijzerplaat toegevoegd, genaamd Kickstart. Op die plaat zie je de tijd, het aantal gezette stappen en je hartslag (op de Pebble 2).