Pebble heeft laten weten dat het de boeken zal sluiten en zal stoppen met de productie van smartwatches en wearables.

Pebble stopt, geruchten blijken waar

"Vanwege verschillende redenen kan Pebble niet langer zelfstandig opereren", laat de CEO weten. Er gingen al langer geruchten de ronde dat de fabrikant zou stoppen en klaar stond voor een overname door Fitbit. Zo berichtten we al dat de Pebble 2 en Core geannuleerd zouden zijn. Nu blijkt dat het voor alle producten van het bedrijf er op zit.

De software afdeling wordt opgekocht door Fitbit. Die zou de software gebruiken om zijn eigen toestellen te verbeteren.  Zo kan het bedrijf ook van de technologie en patenten gebruik maken. De hardware afdeling gaat wel volledig dicht - die neemt Fitbit niet over.

Geannuleerde bestellingen en terugbetalingen

Wie een Pebble heeft zal hierop geen garantie meer krijgen, zo laat het bedrijf weten in een persbericht. Als je al een pre-order hebt voor het tweede model van de fabrikant zal deze geannuleerd worden. Het zal niet meer mogelijk zijn om nog een toestel op de site van het bedrijf te kopen - alle verkoop en productie wordt gestaakt.

Huidige Pebble toestellen zullen blijven functioneren, zo leest het persbericht, en er zullen eventueel nog kleine updates verschijnen. De functionaliteiten en service zouden wel sterk kunnen verminderen in de toekomst.

Als je de nieuwe Kickstarter-campagne hebt ondersteund, en hiervoor nog geen beloning voor hebt ontvangen, zal je recht hebben op een volledige refund. Meer informatie vind je op de Kickstarter-pagina zelf bij de vraag- en antwoordsectie.