Pebble heeft bekendgemaakt dat het bedrijf 1 miljoen dollar beschikbaar stelt voor mensen die smartstrap-ideeën hebben. Heb je dus een goed idee, dan kun je geld ontvangen van Pebble voor de ontwikkeling van je smartstrap.

Pebble Smartstraps: slimme banden voor je Pebble

Smartstraps zijn horlogebanden voor een Pebble-smartwatch, waarmee producenten meer functies aan een Pebble kunnen toevoegen, waaronder extra batterijduur of bijvoorbeeld een hartslagmeter. Nu heeft Pebble zelf nog geen smartstrap ontworpen, maar is het wel van plan smartstraps-ontwerpers te steunen. Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd één miljoen dollar beschikbaar te stellen voor mensen die een goed idee voor een smartstrap hebben. Heb je dus een goed idee, laat het direct aan Pebble weten - wellicht helpt het bedrijf je.

Eén miljoen dollar is niet genoeg voor alle ideeën die de mensen gaan opsturen natuurlijk, dus moet Pebble wel streng zijn en kiezen voor de meest handige of unieke features. Heb je dus een project in gedachte, dan bestaat de potentie dat Pebble je idee zal ondersteunen met een zak geld. Dat kun je op verschillende manieren realiseren: door bijvoorbeeld een crowfunding-campagne op te starten via Kickstarten of Idiegogo, maar in elk geval altijd door Pebble te mailen met je idee. Wellicht krijg je daar snel een positief bericht op.

De Pebble is een smartwatch die je helemaal naar je eigen smaak aan kunt passen, en op een bondige wijze de informatie die jij wilt zien verstuurt naar je pols. De smartwatch werkt via bluetooth samen met je iOS- of Android-smartphone, waarvoor je alleen de Pebble-app hoeft te downloaden op je telefoon. Het slimme horloge heeft een e-paper scherm, waardoor de batterij van de Pebble wel vijf tot zeven dagen meegaat. Het handige aan de smartwatch is dat die waterdicht is, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je gaat zwemmen of als het regent.