De populaire Pebble Time smartwatch is eindelijk aangekomen bij de meeste backers van het project en sinds vorige week kun je de smartwatch ook als 'gewone' consument bestellen. Maar, het lijkt erop dat veel nieuwe eigenaren van de smartwatch last hebben van een vervelend probleem.

Uit een poll die online gezet is door een Reddit-gebruiker blijkt dat veel eigenaren van de Pebble Time smartwatch last hebben van krassen. Deze krassen zijn na het uitpakken van het slimme horloge al zichtbaar. Ongeveer een kwart van de ondervraagden geeft aan dat ze krassen op de bezel (het frame) van het horloge terugvinden, een veel kleiner deel zegt de krassen zelfs op het scherm te zien.

De meeste gebruikers geven daarbij aan dat het om lichte krassen gaat die niet overduidelijk te zien zijn, maar een kras is natuurlijk een kras. Toch geeft maar 3,4 procent van de ondervraagden aan dat ze aanspraak gaan doen op de garantie. Bij dit alles moet echter wel gezegd worden dat het niet om een officieel onderzoek gaat. We weten niet of de steekproef representatief is en daarbij is er nauwelijks aandacht besteed aan contentvalidatie.

Wij hebben onze Pebble Time inmiddels ook ontvangen en hebben nog geen ervaring met zichtbare krassen. Onze review van het slimme horloge kun je binnenkort verwachten.