De smartwatches binnen de Pebble Time-serie ondersteunen vanaf nu ook de Nederlandse taal, waardoor je Nederlandse spraakopdrachten kunt gebruiken. De aanpassing staat niet te lezen in de changelog van de software-update, maar is gevonden door enkele forumgebruikers.

Gebruik de Pebble Time-smartwatches in het Nederlands

Enkele Nederlandse forumgebruikers hebben ontdekt dat de Pebble Time-lijn, waar de Time Steel, Time Round en natuurlijk de Time onder vallen, vanaf heden ondersteuning aanbieden voor de Nederlandse taal. Daarvoor heb je firmwareversie 3.14 nodig, die nu beschikbaar is voor de smartwatchlijn. Hoewel de verandering niet terug te vinden is in de changelog, kun je nu al wel de Nederlandse taal selecteren in de Android- en iOS-app, waarna je dus kunt gebruikmaken van Nederlandse spraakopdrachten.

Je hoeft dus niet langer berichten in het Engels te dicteren naar je vrienden; dat kan dus voortaan gewoon in het Nederlands. Op dit moment werkt de Pebble-applicatie zelf nog niet in het Nederlands. De reden dat de originele Pebble en Steel de update niet ontvangen, is omdat die slimme horloges niet beschikken over een microfoon. Die smartwatches hebben dan ook de update naar 3.14 niet gekregen en moeten het doen met 3.12.2. Binnenkort brengt de fabrikant nieuwe modellen binnen de Pebble-serie uit, waar je hier alles over kunt lezen.