Na een succesvolle Kickstarter-campagne is de Pebble Time vandaag dan eindelijk verkrijgbaar in de voorverkoop.

Pebble Time

De eerste Pebble smartwatch staat bekend om de fenomenale accuduur en de lage prijs, en was de populairste Kickstarter, totdat zijn opvolger dat record verbrak. Nu is de opvolger van de Pebble, de Pebble Time, verkrijgbaar in de voorverkoop. De Time is opnieuw een aantrekkelijke smartwatch met een enthousiaste community, al zullen Nederlandse geïnteresseerden wellicht teleurgesteld worden door de prijs. Waar de Pebble Time in Amerika verkocht wordt voor $199, zullen Europeanen €249 moeten neerleggen voor de opvolger van de originele Pebble.

Dat is zonde, want de Pebble is juist zo aantrekkelijk dankzij de lage prijs. Qua specificaties kan de Pebble Time zich namelijk naast de accuduur niet meten met de duurdere smartwatches, zoals de Apple Watch. De Pebble Time kan vanaf nu gekocht worden via de website van Pebble en bij  Best Buy, een Amerikaanse winkelketen. Volgens de website van Best Buy worden de eerste exemplaren op 20 juli geleverd, maar op de website van Pebble staat nog niks over een eventuele leverdatum. Degenen die de Kickstarter-campagne hebben gesteund hebben de nieuwe smartwatch als het goed is al in huis, en de eerste recensies zijn zeer positief.

De Pebble Time werd in februari van dit jaar aangekondigd, via een nieuwe Kickstarter. Daarmee keerden de makers van de Pebble terug naar waar het grote succes begonnen is, om de tweede generatie Pebble smartwatches te lanceren. De Time heeft net zoals zijn voorganger een e-paper scherm, waardoor het scherm altijd aan kan staan en nog steeds een week meegaat. De makers van de Pebble hebben gekeken naar LCD en OLED, maar besloten dat een e-paper kleurenscherm de beste optie is. De nieuwe Pebble is twintig procent dunner dan het origineel, en het scherm is lichtelijk gebogen, zodat het horloge beter om je pols past.

De upgrades van de Pebble Steel kan je voor een deel ook vinden in de Time: het scherm heeft ook Gorilla Glass, en de randen zijn van staal gemaakt. De echte grote verandering die met de Pebble Time geïntroduceerd wordt is echter het nieuwe besturingssysteem. Het team achter de smartwatch heeft een nieuwe interface bedacht, waarmee je in een chronologisch rijtje alle notificaties, alarmen en events kan bekijken.

Je kunt meer over de Pebble Time te weten komen in onze special: Pebble smartwatches: Alles dat je moet weten