De Pebble Time en Steel krijgen een accessoire in de vorm van een omhulsel, die ondersteuning voor draadloos opladen en een hartritmesensor aanbiedt. Je kunt deze accessoire in eerste instantie verkrijgen door het Kickstarter-project te steunen van de makers.

Hartritmesensor voor de Pebble Time (Steel)

De Pebble Time (Steel) krijgt een nieuwe accessoire als het aan Kickstarter ligt. Dit omhulsel voegt niet alleen een hartritmesensor toe, ook is er dan ondersteuning voor het draadloos opladen van het apparaat via Qi. Helaas is het zo dat de goedkoopste back-optie van 39 dollar al op is. De optie daarna, van 44 dollar, is nog wel beschikbaar (maar ook al bijna op). Dan is de goedkoopste mogelijkheid het project van je steun te voorzien voor 49 dollar. Het project heeft op moment van schrijven 111 duizend dollar binnengehaald.

En met het bedrag is de fundering ook al binnen. De accessoire zou in augustus 2016 naar de backers verstuurd moeten worden. Het omhulsel voegt ongeveer drie millimeter toe aan de smartwatch en werkt zowel met de normale als de Pebble-bandjes. Draadloos opladen is in twee uur gebeurd: dat is iets langer dan met een draadje, maar het is daarentegen wel net weer even wat gemakkelijker. De hartslagsensor is in twee modi te gebruiken: tijdens het sporten (elke tien seconden) en in de normale modus (elke dertig minuten).

Check de Kickstarter-pagina om meer te weten te komen over dit project en de mogelijkheid het van je steun te voorzien.