De Pebble Time-serie heeft een update gekregen, die direct kan worden gedownload door de app op de smartphone te updaten. En daarna het horloge.

Pebble Time, Time Steel en Time Round

Versie v3.13 van de nieuwe software brengt een aantal verbeteringen naar de Pebble Time, Pebble Time Steel en de Pebble Time Round (review). Pebble Health belooft accurater te zijn en beter afleesbare informatie te geven. De weer-app is verbeterd, er zijn nieuwe emoji's beschikbaar en er is een bugfix voor verbonden iPhones ingebouwd, die ervoor zorgt dat de app op de telefoon niet te groot wordt.

Pebble Time Round 3

Algoritmes

De verbeteringen zijn volgens Pebble ingegeven door reacties van gebruikers van de smartwatches. Pebble Health heeft nu betere algoritmes om stappen te tellen en de slaap te monitoren. Bewegingen die worden gemaakt tijdens de slaap worden nu niet langer als stappen geteld. De grafiek op de verbonden app laat meer informatie zien. In de mobiele app van Pebble kunnen gebruikers aan de fabrikant suggesties geven voor verdere verbeteringen, en hun logfiles doorsturen.

Weer-app

De weer-app, die zijn informatie betrekt van The Weather Channel, geeft de huidige temperatuur en andere weersomstandigheden van het moment weer. Bovendien krijg je de verwachtingen voor de volgende dag en worden de 'highs en lows'  getoond. De instellingen voor de weer-app zijn nu ook via de verbonden Pebble-app bereikbaar.

Emoji's

Voorts is de emoji-bibliotheek uitgebreid met wat zomerse zaken.

Pebble waarschuwt eigenaren van een 'klassieke' Pebble of een Pebble Steel dat deze update niet voor hun smartwatches is bedoeld.