pebble-time-round-groot-1

 

Pebble werkt aan een horloge dat niet alleen helpt de verbonden telefoon te bedienen door notificaties te laten zien, maar ook in huis en in de auto elektronisch functies aanstuurt. Dat zei CEO Eric Migicovsky van het jonge smartwatchbedrijf in een interview met The Globe and Mail.

Concurrentie Apple Watch en Android Wear

Migicovsky werd gevraagd hoe Pebble de concurrentie door zowel Google met Android Wear-horloges als Apple met de Apple Watch aan gaat. Hij meldde in het vraaggesprek dat Pebble niet probeert om een smartphone voor de pols te maken, maar om een mooi horloge te maken met functies die de drager nodig heeft op die plek aan zijn arm.

Home automation

In dat verband noemde Migicovsky toekomstige functies voor de Pebble-horloges in huis en in de auto. Ook wel home- en car automation genoemd. Zaken in de buurt elektronisch aansturen ziet hij als een nieuwe toekomstige functionaliteit van de smartwatch. Hier ging hij niet verder op in. Het werd ook niet geheel duidelijk of deze nieuwe functies naar de bestaande Pebble horloges komen, of dat hier een geheel nieuw horloge voor op de markt wordt gebracht.

Anderhalf miljoen Pebbles verkocht

Pebble doet het niet slecht op de markt voor wearables. Het Canadese bedrijf heeft inmiddels een vijftal smartwatches op de markt gebracht. Er bestaat voor het softwareplatform van Pebble een actieve groep ontwikkelaars, die steeds weer nieuwe apps, wijzerplaten en functies voor de horloges bedenken.  De Pebble is goedkoper dan de Apple Watch en de meeste Android Wear-horloges, waarmee deze smartwatch zich onderscheidt op de markt. Dat heeft er het afgelopen jaar toe geleid dat er anderhalf miljoen Pebbles zijn verkocht, meldde Migicovsky.