Pebble heeft laten weten dat het bedrijf op 24 mei een aankondiging zal doen. Het gaat om een 'sappige' aankondiging, als we de horlogemaker mogen geloven. Waar het om gaat is op moment van schrijven nog niet duidelijk. Wellicht een betaalsysteem op basis van nfc?

Op 24 mei kondigt Pebble iets 'sappigs' aan

Pebble heeft via Twitter laten weten dat het bedrijf op 24 mei een 'sappige' aankondiging zal doen. In de tweet staat niet te lezen waar die aankondiging over gaat. Ook zijn er momenteel nog helemaal geen hints gegeven over de aankondiging. Daar waar smartwatch met Android Wear of de Apple Watch aldoor worden voorzien van meer functies, blijft de Pebble-smartwatch bij de meer simpelere aspecten van een slim horloge. En dat betekent direct dat zo'n smartwatch langer doet met zijn accu - een groot voordeel van de Pebble-smartwatch.

Als er een gebied is waar Pebble nog wat op kan winnen - los even van allerlei luxueuze hardware of energieslurpende, maar uitgebreidere software - is bijvoorbeeld een betaalsysteem op basis van near field communication (nfc). Onlangs kondigde Fitbit nog aan zich op die markt te willen gaan begeven, dus zou het zomaar kunnen dat de smartwatchmaker hetzelfde idee heeft gekregen. Het kan ook gewoon een compleet nieuw model zijn, aangezien het een flinke tijd geleden is sinds de introductie van de laatste Pebble-smartwatch.