Met de applicatie Pennies voor Apple Watch kun je je maandelijkse inkomsten en uitgaven overzichtelijk in beeld krijgen. De app kost je eenmalig 2,99 euro en biedt gewoonweg een simpele interface aan met duidelijk naar de nadruk op 'overzicht'.

Houd je uitgaven in de gaten met Pennies

De Apple Watch is een leuk apparaat, maar het werpt in mijn omgeving vaak nog wel de vraag op wat nu precies de waarde van een smartwatch is. Als je kijkt naar de app Pennies, dan krijg je daar het antwoord op: gemakzucht. Het is heel gemakkelijk om even naar je pols te kijken voor wat relevante informatie, zonder dat je daarvoor je smartphone uit je zak hoeft te halen. Nu zijn er helaas niet zo veel apps zoals Pennies die het nut van een smartwatch aantonen, maar deze applicatie doet het echter uitstekend.

Wanneer je Pennies hebt gedownload uit de App Store, dien je even wat informatie in te vullen. Je geeft bijvoorbeeld een budget op voor de week, je naam, je munteenheid, je startbedrag, hoeveel geld je (nog) hebt ten tijde van de installatie en het bedrag waarmee je zou willen eindigen aan het einde van de maand. Het budget verschijnt na die korte installatie op het scherm van je Apple Watch, inclusief het bedrag dat je al hebt uitgegeven. Wanneer je de app echt opent, dan krijg je natuurlijk toegang tot een veel groter overzicht.

Dankzij de Force Touch druk je het scherm van de Apple Watch even in om een nieuw bedrag in de voeren: of je nou iets uitgeeft of hebt ontvangen. Ook kun je hiervandaan direct je historische overzicht bekijken van al je uitgaves. Pennies behoudt zijn simpele aard door ook met kleurenrringen te werken. Is die ring naast een bedrag nog groen, dan zit je op dat moment lekker binnen je budget. Wordt die ring echter rood, dan moet je even oppassen met je uitgaves, aangezien je er dan bijna doorheen bent. Download de app hieronder.