Er is een afbeelding opgedoken van Adidas, waarop mogelijk al de nieuwe fitnesstracker van het bedrijf te zien is. Deze wearable gaat voorlopig door het leven als Chameleon en is nog niet aangekondigd door het sportmerk.

Onaangekondigde tracker van Adidas

Adidas maakt dan misschien geen sportsmartwatches met gps meer, dat betekent niet dat het sportmerk de markt voor wearables helemaal achter zich laat. Het merk zou namelijk werken aan een nieuwe fitnesstracker, die nu door het leven gaat als Chameleon. Er is een persafbeelding opgedoken waarop het apparaat mogelijk al te zien is. Een bron heeft tegenover de website Wareable, die zich net als wij heeft gespecialiseerd in wearables, bevestigd dat het om de nieuwe fitnesstracker van het sportmerk gaat, maar een echte bevestiging is er nog niet.

Met de fitnesstracker zou het mogelijk zijn sportactiviteiten, je gezondheid en je slaap in kaart te brengen. Daarnaast zal er een optische hartslagmeter aanwezig zijn, evenals een goed uitgedacht systeem voor led-lichtjes. Mogelijk wordt er door Adidas ook de nadruk gelegd op het mode-aspect en komt de Chameleon in verschillende kleuren op de markt. Het enige wat het sportmerk zelf heeft gezegd over de toekomst van het bedrijf in combinatie met wearables, is dat er geen sporthorloges meer aankomen -- maar andere hardware nog wel.