ersfoto's van de nieuwe Huawei Watch 2 zijn uitgebreid op internet terecht gekomen dankzij twitterreporter Evan Blass (@evleaks). De foto's laten een sportief uitgevoerde Android Wear-horloge zien waar een simkaart in kan.

'Leo' krijgt een simkaart

De werktitel van de Huawei Watch 2 is Leo. Hij zou gewoon als Watch 2 naar de winkels komen. Het is een Android Wear 2.0-klokje. Hij ziet er qua design iets sportiever uit dan zijn voorganger, de Huawei Watch. Dankzij een sleufje voor een nanosimkaart kan de smartwatch zonder verbonden smartphone worden meegenomen en op internet blijven vertoeven. Dat biedt mogelijkheden voor talrijke apps om meer te doen dan ze nu kunnen op het gebied van notificaties doorgeven zonder een verbonden smartphone ergens in de binnenzak.

Drie kleuren

De Watch 2 is op de plaatjes te zien in de kleuren zwart, oranje en een soort gespikkeld grijs. Zondag, vlak voor het begin van Mobile World Congress, zouden de nieuwe smartwatches in Barcelona worden geshowd aan de pers.

Android Wear 2.0

Android Wear 2.0 is het goede nieuws van deze smartwatch. Het ververste horloge-besturingssysteem van Google zorgt er onder meer voor dat apps op dit platform zelfstandig kunnen werken. De aanwezigheid van de simkaart, die het horloge met internet verbindt, zal voor meer mogelijkheden zorgen. Android Wear 2.0 brengt ook een vernieuwde Google Play Store speciaal voor horloge-apps met zich mee. Daar kunnen straks de zelfstandig werkende apps worden gedownload op de smartwatch.

Wil je meer weten over Android Wear 2.0, lees dan dit verhaal.