LifeBEAM is in juni 2016 met groot succes een project op Kickstarter gestart. Het bedrijf kwam op het idee om oordopjes op de markt te brengen die gelijk ook jouw persoonlijke trainer zijn. Daaruit is Vi gekomen, een project dat binnen een mum van tijd al ruim 600.000 dollar heeft opgehaald. Het streefdoel was 100.000 dollar.

Wat is Vi?

De makers van Vi beseffen goed dat mensen tijdens een work-out veel gemotiveerder worden als ze een goede trainer om zich heen hebben. Reden genoeg om aan de slag te gaan met Vi, een persoonlijke trainer die zich in jouw oordopjes bevindt. Zodra je de oordopjes in doet, zul je nooit meer alleen werken aan je work-outs.

Vi 5

Het is de bedoeling dat Vi je dagelijks in de gaten houdt met behulp van zijn sensoren en kunstmatige intelligentie. Zo worden de oordopjes steeds slimmer en kunnen ze je persoonlijk feedback geven wat betreft jouw sportoefeningen. Daarnaast houdt het apparaat ook het nieuwsbericht voor je in de gaten en is het voor de oortjes ook geen enkel probleem om oefeningen binnenshuis op te meten. Mocht jouw persoonlijke trainer overigens merken dat je bijvoorbeeld niet alles uit je work-outs haalt, dan zal zij je dat zeker melden.

Vi mobiele app

De oordopjes van Vi zijn ook te verbinden met een app op iOS- en Android-apparaten. Zo kun je tijdens de trainingen in één oogopslag zien hoeveel vooruitgang je al hebt geboekt en bijvoorbeeld een ander nummer af laten spelen tijdens je work-out. Buiten work-outs om kun je de applicatie bijvoorbeeld gebruiken om trainingen in te plannen en je vooruitgang te beoordelen.

Vi 4

Prijs en beschikbaarheid

Alle early bird-beloningen voor Vi vlogen binnen no-time over de digitale toonbank. Desondanks kun je nog altijd een van de eersten zijn die met de oordopjes aan de slag kan gaan. In dat geval moet je wel bereid zijn om 199 dollar, omgerekend zo'n 175 euro, neer te tellen. De oortjes worden dan in december 2016 geleverd. De retailprijs zal 249 dollar (220 euro) gaan bedragen.