Smartphones met een scherm dat groter is dan 5,2 inch, zullen straks niet in de Pip-Boy-wearable passen die geleverd wordt bij de speciale editie van de game Fallout 4. Dat heeft Bethesda laten weten in een verklaring.

Fallout 4 Pip-Boy-wearable ondersteunt phablets niet

De populariteit van de phablet is op dit moment enorm, aangezien fabrikant na fabrikant zijn eigen variant uitbrengt op de markt. In het begin was de klacht (of het idee) vaak dat een phablet wel heel erg groot was, met zijn scherm van tenminste 5,5 inch. En nu hebben we daar min of meer het bewijs van: de Pip-Boy die je bij de speciale editie van de game Fallout 4 krijgt, ondersteunt namelijk de phablet niet. Je moet een smartphone hebben die een scherm heeft dat niet groter is dan 5,2 inch, anders kun je hem niet in de wearable leggen.

Speluitgever Bethesda kondigde de wearable aan tijdens zijn allereerste E3-presentatie. De E3 is de bekendste en grootste gamebeurs in Noord-Amerika, waar jaarlijks het gros van de allernieuwste games worden aangekondigd. Fallout 4 was daar eentje van. Het is een spel waarin de speler een gigantische open wereld verkent, alleen of met een maatje dat door de computer wordt aangestuurd, en waar je moet overleven in een wereld die al een tijdje geleden ten onder is gegaan door een gigantische nucleaire explosie. Klinkt heel gezellig.

Bij de speciale editie van die game wordt dus een Pip-Boy geleverd: dat is een wearable die het personage in het spel draagt en dient als menu, om bijvoorbeeld je statistieken bij te houden, missies te bekijken en andere dingen kunt doen. Wanneer je een app op je smartphone zet, met een scherm dat niet groter is dan 5,2 inch, en hem in de wearable legt, dan kun je die gebruiken zoals het personage ook doet - maar dan in het echt. En op het moment dat je hem gebruikt, dan zal het personage in de game dezelfde handelingen verrichten.