Philips heeft bekendgemaakt dat de Health Watch binnenkort wordt uitgebracht. Met deze wearable kun je je gezondheid nauwlettend in de gaten houden. Met deze wearable kun je je gezondheid nauwlettend in de gaten houden. De wearable komt in augustus naar de VS en Europa, waarschijnlijk voor een prijs van rond de 250 euro.

Dit is de Philips Health Watch

Philips heeft laten weten dat de gezondheidswearable Health Watch, waarmee je je gezondheid nauwlettend in de gaten kunt houden, in augustus wordt uitgebracht in zowel de Verenigde Staten als Europa. In de VS moet de wearable zo'n 250 dollar gaan kosten. Hoe hoog de prijs wordt in Europa is niet bekend, maar de verwachting is dat die op 250 euro komt te liggen. Het horloge werkt samen met een weegschaal, bloeddrukmeter en een thermometer, die allemaal met elkaar kunnen communiceren via de Philips HealthSuite-app.

De Health Watch heeft een 4-inch e-ink display en een batterij die vier dagen meegaat. Ook is de smartwatch waterdicht en ontzettend licht. De Philips Health Watch zal op de gezondheidsmarkt worden gelanceerd en is niet direct een concurrent van een fitnesstracker, maar is wel in staat stappen, calorieën, slaap en meer bij te houden. Ook wordt je hartslag bijgehouden, waardoor je binnen de app een accurate meting van je gezondheid kunt verwachten. De app kan gebruikers een gepersonaliseerd advies geven op basis van alle data.