Philips heeft tijdens CES 2018 een hoofdband aangekondigd die witte ruis afspeelt, waarmee je mogelijk sneller in slaap kunt komen. Door het patroon van de witte ruis zou je een veel betere nachtrust kunnen hebben, claimt de fabrikant.

Dit is de Philips SmartSleep

Philips heeft een hoofdband aangekondigd die je kan helpen bij een betere nachtrust. Het design van de band stelt het apparaat in staat middels sensoren de breinacitviteiten in het voorhoofd te meten. Die data wordt gedeeld met de verbonden applicatie. Wanneer diepe slaap wordt gedecteerd, dan zal de SmartSleep witte ruis gaan afspelen in een lus. Dat patroon moet je uiteindelijk gaan helpen meer uit je nachtrust te halen. Helaas voor de accessoire ziet deze hoofdband er niet heel comfortabel uit om lekker mee te kunnen slapen.
 

Er zijn nog niet heel veel onderzoeken waaruit blijkt dat witte ruis op de achtergrond zorgt voor een betere slaap, maar uit de eerste uitkomsten blijkt wel dat vooral oudere mensen zo wellicht beter kunnen slapen. Echter, die resultaten komen uit kleine groepen, waardoor er nog geen echte, brede conclusie kan worden getrokken. De Philips SmartSleep zal in elk geval in de lente in de Verenigde Staten te koop zijn voor een bedrag van 399,99 dollar. Helaas is nog niet bekendgemaakt of we deze accessoire ook in Nederland mogen verwelkomen.