Plantronics heeft de eerste gelicentieerde headset voor PlayStation VR aangekondigd: de RIG 4VR. Deze headset verschijnt op 13 oktober en zal alleen met de vr-headset van Sony werken. Het frame van de headset is licht, omdat je natuurlijk al genoeg op je hoofd hebt zitten.

Dit is de Plantronics RIG 4VR

Plantronics is een samenwerking aangegaan met Sony Interactive Entertainment Europe voor het ontwerp van de RIG 4VR. De RIG 4VR is de eerste officieel gelicentieerde audioheadset die gemaakt is voor gebruik met de PlayStation VR. De headset ondersteunt de 3d-audiomogelijkheden van de virtual reality-headset voor de PlayStation 4. Het frame is licht en de headset is zodanig ontwerpen dat gebruikers ook omgevingsgeluiden kunnen horen. Zo word je niet compleet afgesloten van de buitenwereld wanneer je in vr aanwezig bent.
Naast de verwisselbare kabels die in lengte variëren en inbegrepen zijn voor gebruik met de PlayStation VR en Dualshock 4-controllers (0,4 meter lengte voor PlayStation VR en 1,2 meter voor de Dualshock 4-controller), beschikt de RIG 4VR ook over 40 mm drivers met lage frequentie resonatoren en een verbeterde bas. De afneembare boom met noise-cancelling microfoon, die bij het omhoog schuiven de mute-functie inschakelt, kan snel bevestigd worden bij gebruik van de headset in combinatie met een Dualshock 4-controller.

Prijs en beschikbaarheid

De headset is vanaf 13 oktober beschikbaar, tegelijk met de lancering van de PlayStation VR. De verkoopadvies bedraagt 69,99 euro.