De PlayStation VR heeft nu meer games in de pijpleiding zitten dan PlayStation Move of EyeToy hebben gekregen. Dat maakt Sony bekend in een interview. Op dit moment werken er tweehonderd ontwikkelaars aan games voor de virtual reality-headset voor PlayStation 4.

Veel games in aantocht voor PlayStation VR

Door de jaren heen heeft Sony veel accessoires uitgebracht voor zijn spelcomputers, waaronder de EyeToy voor PlayStation 2 en de PlayStation Move voor PlayStation 3. De eerstgenoemde is een augmented reality-camera die van het lichaam van de speler een controller maakt en de tweede is een Wii Remote-achtige controller, die technisch beter was dat Nintendo op dat moment aanbood. Hoewel beide accessoires genoeg games op hun naam hebben staan, blijkt toch dat de PlayStation VR voor PlayStation 4 de kroont spant.

Dat zegt Richard Marks, bij Sony verantwoordelijk voor de Move en VR, in een interview. Dat gezegd hebbende zal het aantal games voor PlayStation Move ook gaan toenemen wanneer VR uitkomt, aangezien je die controllers samen met de vr-bril kunt gebruiken (zoals bijvoorbeeld de Touch Controllers van de Oculus Rift). Op dit moment werken er tweehonderd ontwikkelaars aan videogames voor de PlayStation VR. Sony heeft nog niet laten weten wanneer de bril zal verschijnen wat 'ie gaat kosten, maar tijdens GDC horen we mogelijk meer.