Als we de bestuursvoorzitter van Gamestop, een grote gamewinkelketen in Noord-Amerika, mogen geloven, dan verschijnt PlayStation VR pas in de herfst. De voorzitter noemt het beestje echter niet bij naam, maar er blijft verder weinig ruimte over voor wat anders.

PlayStation VR pas na de zomer?

De PlayStation VR zou pas in de herfst beschikbaar komen voor de consument. Dat zegt bestuursvoorzitter Paul Raines van Gamestop, een grote gamewinkelketen in de Verenigde Staten, in een interview. In dat interview werd onder meer de strategie voor virtual reality besproken. Hoewel de voorzitter de PlayStation VR-bril niet direct bijn naam noemt, blijft er maar weinig ruimte over voor andere producten die binnen dezelfde omschrijving vallen. Het gaat in elk geval om de volgende quote van Raines.
We will launch the Sony product this fall, and we are in discussions with the other two players.

Dit is de eerste keer dat we iets nieuws over over de releasedatum van PlayStation VR, sinds Sony zelf vorig jaar liet weten dat we de bril in de eerste helft van 2016 mochten verwachten. Sony is tot op heden nog verdacht stil over de prijs en beschikbaarheid van PS VR en met nog minder dan vier maanden op de kalender, lijkt het er niet op dat het Japanse bedrijf zijn eerder gemaakte belofte gaan nakomen.