De Sony PlayStation VR kan niet omgaan met high dynamic range en werkt ook niet goed samen met draadloze koptelefoons. Dat heeft te maken met de extra doos die je tussen de PlayStation 4, de PSVR en de tv plaatst: die kan bijvoorbeeld het hdr-signaal niet aan.

Geen high dynamic range voor PlayStation VR

Had je gehoopt dat de PlayStation VR prima zou functioneren in combinatie met je HDR-televisie, dan hebben we slecht nieuws. De virtual reality-bril kan daar niet mee omgaan, waardoor je dus geen beelden in high dynamic range te zien krijgt. Niet op het scherm in de PSVR, maar ook niet op de televisie die de beelden binnen de bril kan laten zien. Dat heeft te maken met de extra doos die je tussen de PS4, PSVR en de tv plaatst: omdat je de PS4 aan die doos koppelt en die weer aan de tv, kan er geen HDR-signaal worden doorgestuurd.

Dat signaal wordt namelijk niet ondersteund door die extra hardware, waardoor de tv dus ook niets zal ontvangen -- ondanks het feit dat Sony wel onlangs ondersteuning voor HDR heeft toegevoegd. Daarnaast dien je een bedrade koptelefoon te gebruiken voor het 3D-geluid tijdens het spelen, omdat draadloze variant de extra doos tussen de PS4 en de PSVR die techniek omzeilen. Niet dat het succes van de PlayStation VR hier meteen onder zal lijden - zo er is het niet - maar het kan wel voor kleine irritatiepunten zorgen bij early adopters.