Sony heeft via zijn eigen blog bekendgemaakt dat de Sony PlayStation VR vanaf nu 360-graden-video's ondersteunt op YouTube. Dat betekent dat je je perspectief in de video kunt veranderen met de bril op, door simpelweg je hoofd te bewegen.

PlayStation VR en 360-graden-video's

Sony heeft naar buiten gebracht dat eigenaars van een PlayStation 4 en PlayStation VR voortaan de 360-graden-video's op YouTube ook volledig kunnen bekijken. De app heeft namelijk een update ontvangen die het mogelijk maakt de video's met de bril op te bekijken. Wanneer je zo'n video aanzet en je de bril op hebt, dan kun je dus rondkijken door simpelweg je hoofd te bewegen. Je blijft natuurlijk wel op één plek staan (de plek van de camera), maar kunt je dus wel concentreren op het gedeelte van de video die je wil zien op dat moment.

Het was eerder al mogelijk om de video's op YouTube te bekijken binnen de PlayStation VR-headset. En ook toen hadden sommige gebruikers al toegang tot de 360-graden-video's, maar dat werkte op dat moment nog niet zo lekker. Vaak ging er wat van de kwaliteit van de video verloren wanneer die zich moest aanpassen aan het scherm van de PSVR. Mocht je de update nog niet hebben ontvangen op je PlayStation 4, welke versie je ook hebt staan, dan kun je de update binnen nu en enkele dagen wel verwachten voor de YouTube-app.